детски свят-за мама, бебчето, за всички нас!  
 
25.11.2015
Начало arrow Електронни игри
 
Начало
9 месеца
На топло у мама
За бебетата
За децата
За родителите
Любопитно по света и у нас
Фотогалерия
Тестове
Клуб на бременните
Тук съм вече!
Термин-калкулатор
Пол-калкулатор
Овулационен калкулатор
Калкулатор за ръст
Калкулатор-тегло през бременността
Личен блог
На театър
Картички
Детски аватар
Кръстник
Форум
Малки обяви
Електронни игри
Търси
Контакт
Карта на сайта
Връзки


  А домашните написахте ли вече?

  Мама питахте ли, дали може?

>  Ееее, тогава.... 


 Децата и компютърът 

komptarni_igriМного родители се страхуват, че децата им няма да си намерят приятелчета и ще изгубят връзката към реалността, тъй като по цял ден седят пред компютъра и играят игрички. Опасяват се, че детето ще загуби влечението си към други игри и спорта.
Има и такива родители, които не изчакват бебето да порастне и още на 6 месеца го занимават със специални програми, създадени за бебета, като са на мнение, че така подготвят детето по-добре за сблъсъка с днешното общество.
И експертите по този въпрос имат разногласия: от коя възраст е най-добре за децата да се сблъскат с компютъра? Не е ли по-добре децата да се насладят на детството си, преди да навлезат в света на "изкуствения интелект"?
Или може би е необходимо за детето от малко да се занимава с "новите" медии, за да се развива по-късно по-добре?
Със сигурност може да се твърди, че компютърът е станал част от ежедневието на човека и през следващите години ще играе още по-голяма роля. За децата той е едно от многото им занимания в свободното им време.
Притесненията на родителите, че децата им могат да се пристрастят с тези технологии, са неоснователни. Изследвания са показали, че малките "хакери" по никакъв начин не пренебрегват социалните си контакти. Повечето от тях имат много приятели и спортуват активно. 

Компютърът прави децата самоуверени

deca_i_kompКомпютърът не се кара и не гледа строго, когато някой направи нещо грешно. Човек може да пробва толкова дълго, докато се получи желаният резултат. Детски психолози са стигнали до извода, че деца, които имат проблеми с
концентрацията при учебния процес, при игра на компютъра силите им разцъфват. Такива деца не се нуждаят от съжаление и щадене, защото това засилва усещането им, че са "други" и намалява вярата им в собствените им
способности.
Също и при работа с хиперактивни деца компютърът е от полза. Когато играят игри, те се държат така, както друг път не са се държали. Копютрите събуждат самоувереността у децата и ги правят хитри- родителите трябва само да "хранят" правилно компютъра!

 


 

Advertisement

 

Клуб на бременните - най-новият член

Лора, Пловдив
Термин: 22 април 2015

":)"

Клуб на бременните >>

 
Powered by Joomla